Ha még soha nem hallott a Melanotan 2-ről, ne lepődjön meg. A barnító peptid egy olyan peptid, amely serkenti a melanin termelődését a szervezetben, hogy mély, természetes barnulást biztosítson. A melanin valójában a szervezet természetes válasza az UV-sugárzásra, enyhén sötétíti a bőrt, hogy megvédje a további károsodásoktól. Természetesen a napfénynek való kitettség problémája az, hogy a teljes test barnulásához rengeteg potenciálisan veszélyes mennyiségű UV-sugárzás szükséges, ami bőrrákhoz és más veszélyes egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mi az a Melanotan 2, és hogyan adhat egy csipetnyi színt a megjelenéséhez?

A Melanotan 2 egy szintetikus peptid analóg. Manapság gyakran használják a természetes alfa-melanocita-stimuláló hormon felfokozására, hogy növeljék a melanint a bőrsejtekben. Zavaros? Az orvosi nyelvhasználat zavarba ejtő lehet. Fogalmazzuk meg egyszerű szavakkal, hogy megértsük, mi az a Melanotan 2, és hogyan működik. Ezt a peptidet eredetileg a bőrrák megelőzésére készítették. A kutatás azt sugallta, hogy a Melanotan 2 úttörő megoldás lehet az UV-sugarak hatásaival szembeni védő barnaság létrehozására. Azonban még nem hagyták jóvá bőrrákos betegek számára, mivel további kutatásra van szükség.

Az esztétikai javítást szolgáló napfény nélküli barnításra az Melanotan 2 már bevált. Amikor ez az anyag bejut a szervezetbe, több melanin termelésére serkenti azt, egy pigmentet, amely általában az UV-sugárzás hatására megnövekszik. Amint szintje megemelkedik, elsötétíti a bőrt, mint természetes védekező mechanizmust az égés ellen. Ennek eredményeként bőre gyönyörű barnulást kölcsönöz hosszú távú napozás nélkül.

Szóval mit is csinál a Melanotan 2?

A szintetikus Melanotan 2 peptid egy nem szelektív melanokortin agonista, és kimutatták, hogy kötődik az 1-es (MCR1), 3-as (MCR3), 4-es (MCR4) és 5-ös (MCR5) melanocortin receptorokhoz, és ennek következtében modulálja a biológia által szabályozott. azok a receptorok [4]. Nagyrészt az Melanotan 2-t felfedező csapat fejlesztési erőfeszítéseinek köszönhetően a kutatók megtanulták, hogy a melanocortin rendszer a fiziológiai funkciók széles skáláját szabályozza. A Melanotan 2 legjobban jellemezhető hatásai az emberekben a barnulás és a szexuális izgalom körül mutatkoznak.

Az Melanotan 2 által okozott bőrsötétítő hatást a melanociták MCR1 receptoraihoz való kötődés okozza, ami melanogenezishez, majd a melanoszómák (melanintartalmú vezikulák) bőrsejtekbe történő szállításához vezet. Érdekes módon a világos bőrű és a sötét bőrű egyének nagyjából azonos mennyiségű melanocitával rendelkeznek. A bőrszín különbségeit a melanociták aktivitásának szintje és a termelődő melanin specifikus típusa határozza meg. A világos bőrű egyének több pheomelanint, egy sárgás-vörös pigmentet termelnek, mint az eumelanint, egy sötétbarna pigmentet, amely szintén jobban véd az UV-sugárzással szemben

A Melanotan 2 mindkét vektoron működik, serkenti a melanociták aktivitását, és előidézi az eumelanin preferenciális szintézisét a pheomelaninnal szemben, lehetővé téve a világos bőrűek számára, hogy ne csak a kívánatos aranybarnulást érjék el, hanem jelentősen meg is erősítsék bőrük védelmét az UV-károsodással szemben. A Melanotan 2 szexuális izgató hatása az agyban az MCR3 és MCR4 kötődéséből ered, és az általánosan felírt foszfodiészteráz 5 gátlók (PDE5i), mint például a sildenafil/Viagra, eltérő hatásmechanizmust képvisel.

Ugyanez a mechanizmus felelős a nők megnövekedett szexuális izgalmáért, amit az Melanotan 2-ből származó bremelanotid (PT-141) metabolittal klinikailag igazoltak. Mivel a bremelanotid (PT-141) az MT-II természetben előforduló metabolitja, a bremelanotid nőknél végzett klinikai vizsgálati eredményei a Melanotan 2 hasonló előnyeit mutatják a nők esetében.

Melanotan 2 előnyei | Klinikai vizsgálatok és kutatások

A Melanotan 2-t klinikai vizsgálatokban hivatalosan is értékelték a barnulás és a merevedési zavarok körüli előnyök szempontjából. A melanokortinokkal és a Melanotan 2-vel kapcsolatos kutatások azonban továbbra is aktív kutatási területnek számítanak, és egyre több olyan kutatás létezik, amely további fiziológiai funkciók széles skálájára mutat rá, amelyeket jótékonyan módosíthat. Ebben a részben kiemeljük a klinikai vizsgálati eredményeket és a releváns, eredményeket, amelyek érdekesek lesznek a melanokortin rendszert és a kapcsolódó fiziológiai funkciókat tanulmányozó kutatók számára:

Napmentes barnulás és bőrvédelem

Az Melanotan 2-t 1996-ban egy I. fázisú klinikai vizsgálatban értékelték annak megállapítására, hogy biztonságosan okozhat-e bőrsötétedést. A kísérletben minden résztvevőnél statisztikailag szignifikáns bőrsötétedést figyeltek meg a kéthetes szakaszos adagolási protokollt követően. Az összes mellékhatást tolerálhatónak tekintették, és az adaghoz kapcsolódtak. Az elfogadható biztonsági profil ellenére további és váratlan hatását figyelték meg a kezdeti klinikai vizsgálat során, mivel a peptid beadását követően minden résztvevő erekciót tapasztalt. Tekintettel arra, hogy ugyanaz a kutatócsoport sikeresen értékelte a melanotan I-et is egy barnulási klinikai vizsgálatban.

Az Melatonan 1 (általános név, bremelanotid) végül megkapta az FDA jóváhagyását az eritropoetikus protoporphyria bőrbetegség kezelésére, mivel biztonságosnak és jól tolerálhatónak találták. Nevezetesen, az MT-II az MT-I-vel azonos mechanizmuson keresztül működik, ami hasonló biztonsági profilra utal a melanocita aktiváció körül.

Szexuális egészség

Az erekciót kiváltó hatásai, amelyeket a kezdeti fázis I. klinikai vizsgálatban figyeltek meg, arra késztették a kutatókat, hogy a szoláriumozási alkalmazásokról a merevedési zavarok kezelése felé tereljék a hangsúlyt. A Melanotan 2-t először a merevedési zavarok kezelésére értékelték egy kettős-vak, placebo-kontrollos keresztezett vizsgálatban, amelyben 10 férfi vett részt, akik pszichogén merevedési zavarban szenvedtek, ami azt jelenti, hogy képesek voltak erekciót kiváltani álmukban, de nem voltak képesek szexuális tevékenység előtt. 10 alanyból 8-nál tudott erekciót kiváltani.

Étvágy és anyagcsere

Az étvágyra és anyagcserére gyakorolt ​​jótékony hatása annak köszönhető, hogy kötődik az agy melanokortin receptoraihoz, amelyek szabályozzák a táplálékfelvételt és az energiafelhasználást. A melanocortin rendszer jelentőségét a testösszetétel szempontjából alátámasztja az a tény, hogy az MCR3 és MCR4 receptorok mutációiról kimutatták, hogy ok-okozati szerepet játszanak az elhízásban és az anorexiában.

Az végzett vizsgálatok alapján ígéretes vegyület az étvágy csökkentésében, az inzulinérzékenység javításában és a zsírtömeg csökkentésében.

Melanotan 2 biztonság és mellékhatások

Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a melanotan 2 biztonságos és jól tolerálható egészséges férfiaknál, valamint pszichogén és organikus merevedési zavarban szenvedő betegeknél.

A mellékhatások csekélynek minősülnek, és jellemzően csak rövid ideig tapasztalhatók a beadást követően, a tünetek gyakorisága és mértéke az adagolástól függ. A leggyakoribb mellékhatások a következők:

  • Hányinger
  • Arc kipirulása
  • Gyomor kellemetlen érzés
  • Erekció
  • Fáradtság és ásítás

Összefoglalva, ha a Melanotan 2-t megfelelően adagolják, ez egy biztonságos és jól tolerálható vegyület, amely csak kisebb tüneteket okoz, amelyek általában röviddel a beadás után megszűnnek.

Tekintse meg a felhasználók által közzétett véleményeket és beszámolókat:

VÉLEMÉNYEK

  • Véleményem szerint a Melanotan egy csodálatos biohack, különösen a hozzám hasonló emberek számára, akik világos bőrűek és szép aranybarnára vágynak. Ha nem lett volna Melanotan, valószínűleg sokszor megégtem volna, és sápadt lennék, mint f.

    • A melanotan jó, de mindig kiegészítheti a tirozint is, amely növeli a melanintermelést, és sok márka gyártja a recept nélkül). Ezenkívül asztaxantint is adhat hozzá, amely szép vöröses árnyalatot kölcsönöz a bőrnek. A tirozinnal és az asztaxantinnal végzett természetes barnulás között fantasztikus ragyogást kapok