A (T3) áttekintése és története

A T3, azaz a Liothyronine Sodium márkaneve és kereskedelmi neve. A liotironin-nátrium az emberi szervezet saját pajzsmirigy hormonjának szintetikus változata. Meg kell érteni, hogy az emberi szervezet saját természetes, endogén módon termelt pajzsmirigy hormonja valójában trijódtironin néven ismert, ami különbözik a liotironin-nátriumtól. A liotironin a trijódtironin L-izomerje. A liotironin és a trijódtironin közel azonosak egymással, de a liotironin erősebb változata, és szájon át is jobban felszívódik, ezért fejlesztették ki vényköteles gyógyszerré és készítménnyé, mint Cytomel, Tiromel, Tertroxin stb.

Az orvosi és klinikai környezetben a (T3) a pajzsmirigy alulműködésének kezelésére szolgál, amely olyan állapot, amikor az egyén pajzsmirigye nem választja ki a megfelelő és normális pajzsmirigy hormonszintet a megfelelő működéshez. Ilyen esetekben a hypothyreosisot általában vérvizsgálattal diagnosztizálják, amely elemzi a pajzsmirigyhormonok (T3, T4 és TSH, azaz a pajzsmirigy-stimuláló hormon) szérum hormon profilját. A pajzsmirigy alulműködése különféle tünetekkel is jár, mint például energiahiány, letargia. A T3 a szervezet által használt elsődleges pajzsmirigyhormon.

Sajnos a T3 azon vegyületek közé tartozik a testépítő és atlétikai közösség körében, amely sok misztikát, pletykát és hazugságot gyűjtött össze, amelyeket évek óta terjesztenek azzal kapcsolatban, hogy mit csinál, hogyan használ és hogyan kell használni. Ennek eredményeként az anabolikus szteroidokat használó közösségben sokan félnek a T3-tól, és megremegnek a használat puszta említésétől. Ez a cikk tisztázza ezeket a tévhiteket, és tisztázza a T3-al kapcsolatos gyakori tévhiteket.

A T3-at eredetileg a pajzsmirigyből származó kivonat formájában gyógyszerként állították elő. Sok hormonális gyógyszer ugyanúgy származott, mint az endokrin mirigyekből, állatok és emberek tetemeiből. Ennek a pajzsmirigy-kivonatnak a legelső alkalmazását 1981-ben adták be olyan egyénnek, aki myxedemában szenvedett, amely olyan bőrbetegség, amely általában a hypothyreosis következménye. Pajzsmirigy hormonoka legelső hormonális gyógyszerek közé tartoztak az endokrinológiában és számos rendellenesség és betegség kezelésében.

A legelső pajzsmirigy-kivonatok nemcsak T3-at, hanem T4-et is tartalmaztak, és ezeket a kivonatokat több mint 60 évig használták az orvostudományban. Az 1950-es években a pajzsmirigyhormonok szintetikus előállításának módszerei vették át az uralmat, és megszűntek a korábban használt pajzsmirigy-kivonatok. A liotironin-nátrium (T3) és a levotiroxin-nátrium (T4) a jelenleg használt két legnépszerűbb szintetikus pajzsmirigyhormon, amelyek széles körben elérhetők Magyarországos és nemzetközi szinten. A Cytomel általában a T3 legszélesebb körben használt és legismertebb márkaneve.

A T3, hasonlóan sok más kiegészítő testépítő gyógyszerhez, széles körben elérhető, és nagyon kevés vagy semmilyen törvény nem vonatkozik az értékesítésére, forgalmazására, vásárlására vagy felhasználására a világ legtöbb országában. Több tucat gyógyszergyártó cég gyártja szerte a világon, különböző márka- és márkanevekkel, valamint a generikus T3 termékek változatos választékával. A termék széles körű rendelkezésre állása és gyártása miatt nem ritka, hogy a különböző termékekben a különböző T3 dózisok nagy eltéréseket tapasztalnak. Például a T3 általában 5 mcg-tól 25 mcg-ig és egészen 50 mcg-os tablettákig terjedő koncentrációban látható.

A (T3) tulajdonságai

A szervezetben a T3 felelős a különféle tápanyagok sejtekbe és a sejtek mitokondriumaiba történő felvételének szabályozásáért, hogy hatékonyan hasznosulhasson energiatermelésre és -fogyasztásra. A test minden egyes sejtjének mitokondriuma szénhidrátokat (elsősorban), zsírt, sőt fehérjét is felhasznál az ATP (adenozin-trifoszfát) néven ismert energiaforrás előállításához. A több T3 bevitelével az ATP termelése megnő, ami megnövekedett energiafelhasználáshoz vezet zsírok, szénhidrátok és fehérjék formájában. Ezért a túl sok T3 fogyasztása anabolikus szteroidok használata nélkül izomvesztést okozhat.

A testépítő és az atlétikai világot vonzza a T3 fizikum- és/vagy teljesítményfokozó gyógyszerként való használata, mert képes határozottan felpörgetni a szervezet anyagcseréjét a testzsír gyorsabb metabolizálása érdekében. A T3-at hagyományosan az edzés vágási, fogyókúra és/vagy verseny előtti szakaszaiban használják, mivel ezeknek a fázisoknak az egyetemes célja a testzsír lebontása, bár az utóbbi években a T3 népszerűségre tett szert, mint hasznos szer a tömegnövelés és a tömegnövelés során. edzési fázisok (általában anabolikus szteroidokkal együtt), a tápanyagok hatékonyabb feldolgozása és/vagy a testzsírszint alacsony szinten tartása érdekében a magasabb kalóriabevitel időszakaiban.

A (T3) általában szerekkel együtt használják, mivel jelentős hatással van a szervezet anyagcseréjére. Nagyon fontos megérteni, hogy a T3 válogatás nélkül metabolizálja az anyagcserét – egyformán fokozza a zsírok, szénhidrátok és fehérjék anyagcseréjét. Ezért egy adott T3 adagon túl megnövekszik az izomvesztés kockázata a fokozott fehérjeforgalom miatt. Más szerekkel együtt és megfelelően beállított étrenddel ez a T3 következtében fellépő izomvesztés megelőzhető.

Gyakran kombinálják más zsírbontó szerekkel is, hogy fokozzák összhatását, mivel szinergikusan működik más zsírbontó szerekkel. Ezek közé tartozik az efedrin, a clenbuterol, az albuterol , az emberi növekedési hormon ( HGH ), valamint más zsírégető szerek. 

A T3 adagolása

Ami az adagolást illeti, nagyon óvatosnak kell lenni, mivel a T3 egy erős és rendkívül hatékony pajzsmirigyhormon. Rendkívül fontos, hogy az ember kis adaggal kezdje, lassan és egyenletesen emelve több napon keresztül. A legtöbb sportoló úgy kezdi, hogy naponta egy 25 mcg-os tablettát vesz be, és ezt az adagot három-négy naponként egy további tablettával növeli. Napi 100 mcg-nál nagyobb adag nem szükséges és nem is tanácsos.

Versenyképes testépítők számára a T3 szinte kihagyhatatlan segédeszköz a versenyre való felkészülésben, a clenbuterollal és így tovább… 

Halmozás és használat: Clenbuterollal egymásra rakható vagy váltakozva. Általában azt javasolják, hogy váltsák fel a háromhetes clen-t háromhetes t3-ael, mivel a clenbuterol rövid idő után elveszíti előnyeinek nagy részét, és a T3 hosszabb ideig történő használata növeli a pajzsmirigy-elégtelenség kockázatát. Egyik gyógyszer sem borzasztóan drága, így ebben nem látok problémát. Vannak, akik úgy döntenek, hogy 3-4 hétig együtt használják őket, majd egy rövid szünetet tartanak, hogy azonos ideig áthidalják őket, de én nem vagyok ennek olyan nagy rajongója. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem hatékony, ez csak egy személyes vélemény. Három hétig tartó ciklus esetén a következő ütemezést lehet választani: 

25/25/25/50/50/50/75/75/75/100/100/100/75/75/75/50/50/50 /25/25/25 µg/nap. 

Ha 4 hétig szedi, akkor minden adagot 4 napig tart, 5 hét, majd minden adag 5 napig és így tovább. Rendkívül fontos, hogy az adagokat fokozatosan csökkentsék és csökkentsék, és egy ciklus soha ne haladja meg a legfeljebb 6 hetet. 

A T3 mellékhatásai

Lehetséges mellékhatások: szívdobogás, remegés, szabálytalan szívverés, izgatottság, légszomj, cukor kiválasztás a vizelettel, túlzott izzadás, hasmenés, fogyás stb., valamint túlérzékenységi tünetek. Tapasztalataink szerint a legtöbb tünet a kézremegés, hányinger, fejfájás, erős izzadás és fokozott szívverés. Ezek a negatív mellékhatások gyakran kiküszöbölhetők a napi adag átmeneti csökkentésével. Azok, akik több héten keresztül használják aT3-t, izomtömeg-csökkenést tapasztalhatnak.

Ami a termékek hozzáadását illeti, nincs szükség kiegészítőkre, de erősen ajánlott, hogy ezt csak akkor használja, ha anabolikus/androgén szteroidokat is használ. Mindenekelőtt az extra szabad kalóriák a szteroidokkal együtt javítják az eredményeket, de azért is, mert a megnövekedett pajzsmirigy hormonszint rendkívül katabolikus lehet, és az anabolikus vegyületek alkalmazása az izomvesztés elleni küzdelemben követelmény. 

Tekintse meg a felhasználók által közzétett véleményeket és beszámolókat:

VÉLEMÉNYEK

  • Pajzsmirigy alulműködésre szedem -Az első nap, amikor ezt a gyógyszert szedem, és csodálatosan érzem magam. 15 éve Synthroidot (levotiroxint) szedek. Végül összeomlott, és megkérdeztem az endokrinológusomat, lesz-e még valaha életem. Úgy döntött, hogy csökkenti a Synthroidot. és adjuk hozzá a T3-at. Az első napon elképesztő energiám volt. Minden változtatással frissíteni fogok.